Kiinteistö- ja asuntokauppariidat

Kiinteistö- ja asuntokauppariidat

Asuntokaupat eivät aina toteudu osapuolten toivomalla tavalla. Kaupan kohteessa voi olla esimerkiksi rakennusvirhe tai rakennevaurio, josta sen paremmin myyjä kuin ostajakaan eivät tiedä kauppaa tehdessään. Toisaalta myyjä on saattanut huolimattomuuttaan jättää kertomatta virheestä, josta hän on tiennyt tai josta hänen on pitänyt tietää.

Kaupan kohteen virheestä ja siihen liittyvistä vaatimuksista tulee ilmoittaa myyjälle mahdollisimman pian. Ajan kuluminen voi johtaa siihen, ettei vaatimuksia voi enää esittää. Ole yhteydessä toimistoomme oikeansisältöisen ja oikea-aikaisen reklamaation tekemiseksi.

Ostajalla on virheen perusteella oikeus hinnanalennukseen tai, jos virhe on olennainen, oikeus purkaa kauppa. Lisäksi ostajalla on tietyissä tilanteissa oikeus saada korvaus vahingoistaan. Autamme sinua punnitsemaan, mitä myyjältä kannattaa tapauksessasi vaatia.

Toimistollamme on useiden vuosien kokemus kiinteistö- ja asuntokauppariitojen hoitamisesta. Kysy lisää!

Oikeusturvavakuutus kattaa tyypillisesti omat asianajokulut sekä todistelukulut, kun riidan kohteena on oma vakituinen asunto tai omassa käytössä oleva vapaa-ajan asunto.

Kiinteistökauppaan soveltuva erityislaki on maakaari, ja uuden tai käytetyn asunnon (asunto-osakkeiden) kauppaan soveltuva erityislaki on asuntokauppalaki. Asunto-osakkeen kauppaan liittyy usein kysymys taloyhtiön korjausvastuusta, jolloin sovelletaan lisäksi asunto-osakeyhtiölakia.   

Scroll to Top